Изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Николай Маринов е намалил цените на млечните

...
Изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Николай Маринов е намалил цените на млечните
Коментари Харесай

Директорът на ДКК: Николай Маринов е намалил цените на млечните продукти в деня, в който е освободен от поста си

Изпълнителният директор на " Ел Би Булгарикум "  Николай Маринов е понижил цените на млечните продукти в деня, в който е освободен от поста си, сподели пред bTV изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров.

Маринов беше отхвърлен от поста си, откакто понижи цените във фирмените магазини. Новината бе обявена от самия него в ефира на bTV нощес.

Освободиха шефа на " Ел Би Булгарикум “: Засегнали сме персонални ползи

През последния месец има напън от изпълнителния шефа на ДКК Венцислав Димитров, разяснява Николай Маринов.

" ДКК е притежател на 14 обществени предприятия, които сдружението ръководи по най-прозрачни практики, в това число и на " Ел Би Булгарикум ". В доста къси периоди, откакто е назначен Николай Маринов на тази служба, се привиква съвещание на Съвета на шефовете, на което се взима преждевременно решение за придобиване на коли за активността на сдружението на несъгласувани цени от неоторизирани снабдители. Цената е платена авансово и тя е над 1 млн. лева ", изясни Венцислав Димитров.

Той акцентира, че сега върви инспекция, само че към момента не са предоставени документи.

" Проверката е на база на сигнали, подавани от дългогодишни чиновници от предприятието ", сподели Димитров.

По думите му Николай Маринов не е отхвърлен поради закупуване на колите.

" Работи се с недоказано качество на суровината. Суровината, която идва в преработвателното дружество във Видин, е с необоснован генезис. Седмица след назначението на Борда на шефовете се учредява сдружението, от което се купуват тези нови първични материали. Сменен е доставчикът, който има своя опит и документи. Тук се буди подозрение дали се работи в полза на обществената компания, или на частен ", сподели Димитров.

Той акцентира, че въз основата на отчетите в индустриалния отдел във Видин се стига до заключението, че суровината е некачествена.

" Имаме на склад невъобразимо количество суровина, която не може да бъде пласирана. Тя не става даже за подарък ", добави Венцислав Димитров.

За изпълнителен шеф е назначен Владимир Русев, сподели изпълнителният шеф на ДКК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР